Suunnittelu ja palvelumuotoilu

Aloitamme projektien toteuttamisen tuottamalla asiakkaidemme palveluista selaimessa toimivia käyttöliittymäprototyyppejä, joiden avulla loppukäyttäjien todellisiin tarpeisiin päästään pureutumaan ja UI- ja UX-suunnittelijamme onnistuvat ratkaisemaan liiketoiminnan kehittämisen kannalta tärkeimmät ongelmat.

Käyttöliittymälähtöisellä prosessillamme onnistumme validoimaan asiakkaamme liiketoiminnan tarpeet ja näin priorisoimaan resurssit oikeisiin kehityskohteisiin.

Suunnittelemme käyttöliittymät aina tukemaan käyttäjien tavoitteita ja tekemään käyttökokemuksesta miellyttävän.

Käyttöliittymäsuunnittelu ja
digitaalinen palvelumuotoilu

Käyttöliittymä on kosketuksesi loppuasiakkaaseen

Suunnittelemme palvelut tukemaan käyttäjien tavoitteita ja annamme asiakkaillemme parhaat eväät digitaalisten palveluiden pyörittämiseen.

Jokainen tuottamamme ohjelmistoprojekti sisältää käyttäjien tavoitteiden selvittämisen ja käyttöliittymäsuunnittelun. Suunnittelijatiimimme on käytettävissäsi myös kun haluat parantaa palvelusi ilmettä ja käytettävyyttä, mutta sinulta löytyy kehittäjätiimi jo omasta takaa.

Prototyyppi

Kirkasta ideasi ennen toteutusta

Jokaisen onnistuneen softaprojektin takana on prototyyppivaihe. Prototyyppausprosessi antaa mahdollisuuden testata, ideoida ja kokeilla palvelusi toiminnallisuutta käyttäjien päätelaitteilla ennen taustajärjestelmien kehittämistä.

Se on kevyt ja kehitysvaiheen riskejä minimoiva tapa selvittää mihin palvelusi kehittämiseen käytössä olevat resurssit kannattaa priorisoida. Prototyyppauksen lopputulokset toimivat palvelusi ensimmäisen version määrityksenä ja ensimmäisenä käyttöliittymänä, mikä jouduttaa merkittävästi palvelusi toteuttamista.

Prosessi

  1. Konseptointi
    • Aloitamme workshopilla, jossa käymme läpi liiketoimintasi tarpeet, ideoimme ratkaisuja toimintasi tai käyttäjiesi ongelmiin ja määritämme tavoitteet prototyypille.
  2. Toteuttavaa suunnittelutyötä
    • Suunnittelemme toteuttamamme prototyypit verkkoselaimiin, jotta niiden tarjoamaa käyttäjäkokemusta ja toiminnallisuutta voidaan testata mahdollisimman todenmukaisessa ympäristössä. Ylläpidämme prototyyppiä pilvipalvelussa, jotta voit testata prototyyppiä missä ja milloin vain omalla laitteellasi. Näin sinä ja testiryhmäsi voitte antaa palautetta prototyypistä heti varhaisista vaiheista lähtien.
  3. Valmis prototyyppi
    • Valmiilla prototyypillä voit testata palvelusi loppukäyttäjillä tai pyytää meidät testaamaan toivomaasi käyttäjäryhmää. Lopputuloksena sinulla on ensimmäinen versio lopullisen palvelusi käyttöliittymästä ja HTML-prototyyppien tapauksessa koodia voidaan käyttää suoraan lähdettäessä kehittämään ensimmäistä tuotantoversiota.

Lue lisää prototyyppausprosessistamme

Palvelusi visuaalinen identiteetti

Kun haluat yrityksesi ilmeen mukautuvan tähän päivään

Yrityksesi ilme on tänä päivänä jatkuvasti päivittyvä kokonaisuus, josta suurin osa jalkautetaan digitaalisiin ympäristöihin.

Toteutamme palvelusi ilmeestä digitaalisen ohjeiston, jonka avulla oma organisaatiosi ja yhteistyökumppanisi löytävät viimeisimmät brändielementit suoraan omilta sivuiltasi. Perinteiseen pdf:n verrattuna Kiskon digitaalinen ohjeisto tarjoaa uusia viestintämahdollisuuksia: videot, äänet ja animaatiot.

Hinnoittelemme visuaalisen ilmeen suunnittelutyön tehtävien sovellutusten määrän mukaan, joihin sisältyy kaikki tapaamiset ja projektinhallinta. Aloitamme projektin yhteisellä kickoffilla, jossa selvitetään toivottu suunta ja fiilis ilmeelle referenssien pohjalta. Projektin aloituksen jälkeen teemme sinulle 2-3 eri vaihtoehtoa yritysilmeen suunnasta, joiden pohjalta päätetään yrityksellesi muotoiltava ilme.

Toteutimme Puhti-palvelun visuaalisen ilmeen

Referenssit

Lähdimme toteuttamaan Aalto Space -sovellusta kuvapohjaisella käyttöliittymäprototyypillä, jolla haimme palautetta opiskelijoilta ennen kuin aloitimme mobiilisovellusta kehittämisen.

Toteutimme yhdessä OP Ryhmän kanssa OP Metsä -palvelun. Palvelun sai kunniamaininnan Fast Companyn arvostetussa Innovation By Design -kilpailussa graafisesta suunnittelustaan ja datan visualisoinnista.

Otava halusi parantaa koulutusalan asiakkaidensa asiakaskokemusta. Kisko osallistui Oppimisen palveluiden toteuttamisessa olemalla vastuussa käyttöliittymäsuunnittelusta. Toteutimme yhdessä Otavan kanssa niin Otavan Oppimisen palveluiden verkkosivun että opettajien työkalujen, Opepalvelun, käyttöliittymäsuunnittelun ja -implementoinnin.

Muut palvelumme

Mihin sinä tarvitset digitaalista ratkaisua?

Kerro ideastasi tai liiketoiminnastasi meille – me selvitämme parhaat seuraavat askeleet juuri sinun tarpeisiisi.

Toteutamme digitaalisia palveluja eri toimialoilla itse ja kumppaniverkostojen avustuksella, tai autamme etsimään oikean toteuttajakumppanin.

Lähetä sähköpostia

contact@kiskolabs.com
Antti Akonniemi
Vesa Vänskä
Antti Salonen
Simo Virtanen
Anna Martinsen

Soita Antille

+358 40 505 1909
Anttia

Vastaamme sinulle pian.

Risto isolated o