Digitaalisuus ei ole enää
myyntivaltti tai erillinen asia
vaan osa jokapäiväistä arkea

Tulevaisuuden rakentajia omilla toimialoillaan

Digitaalisuus on valinta vanhanaikaisen ja nykyaikaisen välillä – hyvin harvalla yrityksellä on varaa säilyä muuttumattomina. Asiakkaamme eivät valitse ainoastaan muutoksen mukana pysymistä, vaan ohjaavat muutosta omissa toimintaympäristöissään.

Aller Apetit Appgyver logo Arcticstartup Aureolis Avainlippu Ayy Beddit Bitville Cbre Compare it Creagent Dreamdo Frantic Fysiogeriatria Gapps Geocollectors Hatch Idealistdigital Imagine clarity Interhome Invesdor Kiririnki Kopla Kwc Leo Maanmittauslaitos Madgang Moilas Mow Mtv Muuvit Myy Nixu Opinkirjo Otava oppimisen palvelut Otavamedia Pikku delfiinit Platebank Powermemo Qentinel Riskitor Rovio Sharetribe Sharkpunch Sito Springvest Stylewhile Tocoman Upcloud Valio Valuecode Viaesca Yhteismaa

Koulumaailmassa

Muuvit

Muuvit innostaa lapsia liikkumaan ja toimii samalla opetuksen välineenä organisaatioissa. Lapset ja ryhmät keräävät pisteitä liikkumalla, ja pisteiden avulla kuljetaan maailman ympäri virtuaalisesti oppien samalla luonnontieteistä ja kulttuurista.

Toteutimme Muuvit -palvelun ja teimme designin yhdessä Ideanin kanssa.

Muuvit toimii tällä hetkellä kymmenellä eri kielellä, ja Muuvit -ohjelmiin on osallistunut lähes 3 miljoonaa lasta useassa eri maassa. Unesco on käyttänyt Muuvitia esimerkkinä oppimisen ja terveyden edistämisestä digitaalisin keinoin.

Aalto Space

Aalto CRE palvelee Aalto-yliopiston ja sen kampuksen kiinteistöjen käyttäjiä. He halusivat tehdä tilojen löytämisen ja varaamisen helpoksi opiskelijoille ja muille ryhmille.

Aalto Space -mobiilisovellus näyttää kampuksen tilavalikoiman ja opastaa käyttäjäänsä löytämään etsimänsä sisätilanavigoinnin avulla. Sovelluksessa on myös hätäviestintäominaisuus, jonka avulla yliopiston viestintä voi lähettää tietoa kampuksen poikkeustilanteista.

Pilotointivaiheessa Aalto Space tavoitti yli 80% potentiaalisesta käyttäjäkunnastaan. Suosion myötä sovelluksen käyttöalue laajenee myös muihin rakennuksiin kampuksella.

Lue lisää projektista (ENG)

PopUpkoulu

PopUpkoulu tarjoaa oppilaille, vanhemmille ja koulujen lähialueiden asukkaille ja toimijoille mahdollisuuden opettaa toisilleen tietoja ja taitoja. Se on yhteisöllinen pedagoginen menetelmä, joka tuo koulun ulkopuolella hankittua osaamista osaksi koulun oppimispolkua ja yhdistää koulun ympäröivään yhteisöön.

Meidän tehtävä oli rakentaa PopUpkoulun tueksi verkkotyökalu, jonka avulla oppimistapahtumien järjestäminen käy helposti. Palvelua voivat käyttää niin järjestäjän kuin oppimispajoihin osallistujat, kirjautumalla tai kirjautumatta, millä laitteella tahansa.

Verkkotyökalua on käytetty jo kymmenissä oppimispajoissa ympäri Suomea, ja sitä käyttävät nykyisin myös ammatilliset yhteisöt osaamisen kehittämisessä ja asiantuntijuuden jakamisessa.

Mightifier

Mightifierin tavoite on vähentää koulukiusaamista ja parantaa sosiaalisia taitoja tuomalla uuden tavan antaa hyvää palautetta. Sovelluksen avulla koululaiset tuovat esille omia vahvuuksiaan ja voivat löytää samalla uusia kavereita.

Toteutimme sovelluksen Android-version.

Hyvinvoinnissa

Beddit

Beddit on kotimainen unenseurantajärjestelmä, joka mittaa käyttäjänsä unenlaatua sänkyyn sijoitettavan sensorin avulla ja kertoo unenlaadusta sovelluksessa.

Autoimme Bedditiä suunnittelemaan ja rakentamaan perheille suunnatun unisovelluksen.

Via Esca

ViaEsca tukee matkaa kohti pysyvää tasapainoista syömistä. Palvelu kasvattaa tietoisuutta ja ymmärrystä syömisestä ja ravinnon vaikutuksesta kehoon, sekä neuvoo ja kannustaa käyttäytymisestä ja painonhallintatavoitteista saadun tiedon perusteella.

Toteutimme ViaEsca-mobiilisovelluksen suunnittelun ja kehityksen. Sovellus toteutettiin hybridiapplikaationa iOS ja Android -laitteille ja se on saatavilla sekä AppStore että Google Play Store -sovelluskaupoista. Palveluun toteutettiin integraatiot Polarin rajapintaan ja Finelin ravintotietokantaan.

Palvelu on saanut käyttäjiltään osakseen positiivisen vastaanoton.

WODconnect

WODconnect on oma tuotteemme, joka auttaa CrossFit -saleja ja heidän asiakkaitaan treenien seurannassa ja valmentamisessa sekä liiketoiminnan johtamisessa. Se on responsiivinen verkkosovellus joka toimii myös natiivisovelluksena.

WODconnectin jatkuvasti kasvava, kansainvälinen käyttäjämäärä on tällä hetkellä 75 000 käyttäjää. Palvelun kautta kulkeutuu maksuja kuukausittain yli 400 000 euron edestä.

Lue WODconnectin tarina (eng)

Taloudenhoidossa ja asumisessa

Domo

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta tarvitsi uuden asuntojärjestelmän, kun edellinen ei enää vastannut nykyaikaisia tarpeita. Sekä asunnonhakijoille että asuntotoimiston henkilökunnalle haluttiin tarjota moderni käyttökokemus, joka mahdollistaa hyvän palvelun.

Rakensimme Domon alusta saakka, ja se otettiin ilolla vastaan heti samana syksynä uusien opiskelijoiden toimesta. Uusi järjestelmä puolitti asuntotoimiston työmäärän. Toimivuutensa myötä Domo tuotteistettiin räätälöitäväksi järjestelmäksi, jotta myös muut asunnontarjoajat voisivat parantaa ja nykyaikaistaa palveluaan.

Lue tuoteomistajan tarina Domon käyttöönotosta

OP Metsä

OP halusi ottaa ensiaskeleensa metsänomistajan palveluissa ja luoda uusia mahdollisuuksia metsäpalveluiden ja tuotteiden kehittämiseen.

OP Metsä on Suomen yli 700 000 metsänomistajalle suunnattu palvelu, joka pitää käyttäjänsä ajan tasalla metsänsä arvosta ja mahdollisuuksista.

Pilotointivaiheen aikana tuhannet metsänomistajat siirsivät yli sadan hehtaarin ja 350 miljoonan euron edestä metsätietoa OP Metsään. Palvelu palkittiin Grand One 2017 -kilpailussa parhaana kuluttajille suunnattuna verkkopalveluna.

Lue lisää projektista

Liikenteessä

Volkswagen Group

Toteutimme Volkswagen-konsernille Kisko Hackathonin, jossa noin 30 osallistujaa 12:sta Volkswagen AG:n yksiköstä jakoivat toisillleen ammattiosaamistaan.

Tehtävämme oli tuottaa kolmepäiväisen hackathonin aikana ideoista kuluttajilla testattavia prototyyppejä, yhdessä Volkswagen-konsernin työntekijöiden kanssa.

Ensimmäiset käyttäjäpalautteet saatiin alle 24 tuntia hackathonin aloituksesta. Tuloksena syntyi kolme testaamiseen soveltuvaa prototyyppiä jatkokehityssuunnitelmalla. Osallistujilla teetetyn kyselyn mukaan kaikki vastanneet ottaisivat tapahtumaan osaa uudelleen.

Liiketoiminnan johtamisessa

Powermemo

Powermemo on työkalu tavoiteorientoituneen yhteistyön johtamiseen. Se tuo kommunikaatiotyökalut ja yritysdatan samaan paikkaan, ja auttaa pitämään kiinteät kulut hallinnassa.

Lue miten Powermemo tekee hyvästä työstä todellista (eng)

Kaiku

Sito on infran, liikenteen, logistiikan, maankäytön, ympäristön ja digitaalisten palveluiden moniosaajayritys.

Kaiku on Siton projektinhallintatyökalu, jota suunnittelemme, kehitämme ja ylläpidämme.

Markkinoinnissa ja verkostoissa

Kopla Tools

Kopla on strateginen asiakasymmärrystoimisto, joka auttaa yrityksiä kehittämään toimintaansa aidosti asiakaslähtöiseksi.

Kopla Tools on Koplan käyttöön luotu työkalupakki, joka tukee Koplan ja heidän asiakkaidensa prosesseja kohderyhmien osallistamiseen liittyen.

Kiskon ja Koplan vuosien yhteistyön aikana kehitetyt työkalut ovat mahdollistaneet vanhojen menetelmien viemisen verkkoon ja kokonaan uusien syntymisen.

Platebank

Platebank on elokuvantekijöiltä elokuvantekijöille suunnattu taustavideopankki.

Hatch

Hatch mullistaa pelimaailman. Palvelu, josta on jo käytetty vertausta “pelimaailman Netflix”, tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuden pelata parhaita pelejä yhdessä ilman ylimääräisiä latauksia tai ostoja.

Rakensimme Hatchille nettisivun sekä sisäisiä työkaluja itse palveluun. Mitä kaikkea Hatch tarjoaa, paljastuu lähitulevaisuudessa – voit liittyä edelläkävijöiden joukkoon ja rekisteröityä jo tänään.

Venture Bonsai

Venture Bonsai on suomalainen joukkorahoituksen uranuurtaja, toisin sanoen kasvuyrityksille suunnattu verkkotyökalu pääomarahoituksen keräämiseen pienissä erissä useilta sijoittajilta.

Suunnittelimme ja kehitimme Venture Bonsai -verkkopalvelun.

Frozen Rails

Frozen Rails on meidän järjestämä ja toistaiseksi Suomen ainoa Ruby ja Ruby on Rails konferenssi, joka on kutsunut koolle alan ammattilaisia kertomaan tarinoita ja jakamaan osaamistaan vuodesta 2010 lähtien.

Pohditko mahdollisuuksiasi digitalisoituneessa maailmassa?

Lue palveluistamme tai kerro suoraan ideastasi tai liiketoiminnastasi meille. Me selvitämme parhaat seuraavat askeleet juuri sinun tarpeisiisi.

Toteutamme digitaalisia palveluja itse ja kumppaniverkostojen avustuksella, tai autamme etsimään oikean toteuttajakumppanin.

Lähetä sähköpostia

contact@kiskolabs.com

Soita Antille

+358 40 505 1909

Vastaamme sinulle pian.

Risto isolated o