Kisko Story
HetiVapaa:
lääkäriajat samasta paikasta

Suomalaiset ovat suhteellisen aktiivisia muuttajia, ja muistakin syistä on normaalia, että lääkäri vaihtuu usein. Se luo haasteita, joiden taklaamiseksi on käännytty digitaalisten ratkaisujen puoleen. Mihin haasteisiin terveysalan digitalisaatio on vastannut, ja mitä seuraavaksi?

sähköinen ajanvaraus

Voinko varata ajan milloin tahansa?

Yhä useampi terveyspalvelu sekä julkisella että yksityisellä puolella on ottanut käyttöön sähköisen ajanvarauksen helpottaakseen ja tehostaakseen prosessejaan. Vaikka hoidon tarpeen arviointi puhelimitse ainakin osittain pysyy, on sähköinen ajanvaraus noussut tärkeäksi puhelujen rinnalle. Sähköinen ajanvaraus on suosittua; vuonna 2015 jopa yli 60% yksityisen terveydenhuollon lääkärikäynneistä varattiin sähköisesti.

Hetivapaa fi health piechart2 d187d38c
Terveystalon vuosikatsaus 2015


omalääkäristä omakantaan

Tietääkö lääkäri terveyshistoriani?

Lähivuosina kansalaisten käyttöön tullut Kanta-järjestelmä mahdollistaa terveystietojen ja sähköisten reseptien keräämisen yhteen paikkaan, jolloin henkilökohtainen palvelu paranee, vaikka lääkäri ei olisikaan aina sama. Tarkoituksena on, että myös yksityisen puolen potilastietojärjestelmät olisivat Kanta-yhteensopivia. Puhutaan suuresta määrästä dataa, kun pelkästään lääkärikäyntejä tehdään Suomessa yli 20 miljoonaa vuodessa.

Hetivapaa fi health piechart 9c72cec9
THL Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2013,
Terveystalon vuosikatsaus 2015


oma sovellus

Saanko kokonaisvaltaista palvelua?

Osalla terveystaloista on jo käytössään omat sovelluksensa, joista omia tai koko perheen terveystietoja voi seurata. Joissain tapauksissa asiakas voi ajanvarauksen lisäksi hoitaa halutessaan myös lääkärikäynnin digitaalisesti. Sovellukset muuttavat lääkärin työtä, kun osa lääkäreistä ottaa vastaan asiakkaita verkossa. Lääkärikäynnin jälkeen asiakas saattaa saada tekstiviestin, joka pyytää arvioimaan lääkärikäynnin palvelun parantamiseksi.

Näihin uudistuksiin liittyy aina kysymyksiä, jotka tulee ratkaista palvelun käyttäjien kanssa. Esimerkiksi, miten mahdollistetaan lääkärin työ asiantuntijana tehdä asiakas mahdollisimman terveeksi, samanaikaisesti asiakastyytyväisyyden parantamisen kanssa? Molemmat ovat tietysti oleellisia, mutta eivät välttämättä kulje käsi kädessä.

Digitaaliset ratkaisut ovat onnistuneet silloin, kun asiantuntijan työ, asiakkaan saama palvelu ja koko toiminta muuttuu niiden avulla paremmaksi ja mielekkäämmäksi.

Kun terveystiedot on saatu samaan paikkaan ja palvelu paranee, ratkaisematta jää yksi olennainen asia. Minne hakeutua lääkäriin?

HetiVapaa

Mistä löydän lähimmän vapaan vastaanottoajan?

Lääkäriajan etsimisen osalta Googlekaan ei aina pelasta. Julkisen puolen ja yksityisen puolen eri toimijoiden ajanvarausjärjestelmät ovat erillään, joten melko monta välilehteä saa olla auki, kun niitä selailee. Etäisyydet eri toimipisteisiin löytyvät Googlesta vaihtelevasti, vapaiden aikojen löytämiseksi täytyy sukeltaa jo syvemmälle erikseen jokaiseen järjestelmään.

Jos HetiVapaa olisi olemassa, se auttaisi erilaisissa tapauksissa. Vapaat ajat voisi etsiä ajan, etäisyyden tai erikoisalan mukaan.

Hetivapaa anim 1


Rutiininomaisissa lääkärikäynneissä sovellus näyttäisi ne asiantuntijat, joille käyttäjä on jo varannut aikoja aikaisemmin. Kiireellisissä tapauksissa sovellus löytäisi asiantuntijan mahdollisimman nopeasti mahdollisimman läheltä.

Hetivapaa anim 2

Valinta ja varaus sekä sähköisesti että puhelimitse hoituisivat tuossa tuokiossa.

Hetivapaa anim 3

HetiVapaa on vielä työn alla oleva konsepti, ja mahdollisuuksia on monia. Jos olet kiinnostunut aiheesta ja HetiVapaa:n henkiinherättämisestä sekä eteenpäinviemisestä, laita meille sähköpostia contact@kiskolabs.com.

Mikä on sinun tarinasi?

Kerro ideastasi tai liiketoiminnastasi meille, me selvitämme parhaat seuraavat askeleet juuri sinun tarpeisiisi.

Toteutamme digitaalisia palveluja itse ja kumppaniverkostojen avustuksella, tai autamme etsimään oikean toteuttajakumppanin.

Lähetä sähköpostia

contact@kiskolabs.com
Antti Akonniemi
Vesa Vänskä
Antti Salonen
Simo Virtanen
Anna Martinsen

Soita Antille

+358 40 505 1909
Anttia

Vastaamme sinulle pian.

Risto isolated o