Perfektionisti on erikoistunut puurtamaan epäoleellisissa asioissa.

Ideaalimaailmaa ei ole olemassa, eikä mistään tule koskaan täydellistä. Ihmismieli keksii aina jotain korjattavaa. Remontoimme puolisoni kanssa vastikään asuntomme ja koin tämän henkilökohtaisesti. Monen pitkän päivän jälkeen tuntui, että olin tehnyt hyvää työtä, mutta seuraavana päivänä rakennustyömaalle palattuani näin vain virheitä. Aloitin sitten uuden päivän korjaamalla näkemiäni virheitä ja käytin näin aikaani täysin muuhun kuin olin alunperin suunnitellut.

Säädätkö säätämisen vuoksi?

Onko loputtomasta yksityiskohtien hieromisesta loppujen lopuksi hyötyä? Italialaisen filosofin, Vilfredo Pareton, mukaan nimetyn Pareton-periaatteen perusteella 20% ilmiön syistä aiheuttaa 80% ilmiön seurauksista. Toisin sanoen remonttimme olisi teorian mukaan ollut 80% valmis 20%:lla siihen käyttämästämme ajasta. Suhdeluku saattaa hyvinkin pitää paikkaansa myös remonttimme osalta, sillä en ole kirjannut ylös kaikkia niitä tunteja, jotka olemme viettäneet pienimpiä yksityiskohtia miettien tai detalji-tason virheitä korjaten.

Keskity tekemään oleellisia asioita.

Herra Pareto oli sattumoisin myös aikansa kuuluisa taloustieteilijä. Hän uskoi, että eniten hyötyä tuottaviin tehtäviin panostamalla on mahdollista saavuttaa todellista tehokkuutta. Saavuttaa jopa enemmän vähemmällä.

Kiskolla kerromme aina avoimesti asiakkaillemme, mikä meidän mielestä olisi viisain tapa toimia. Auttaa löytämään oikea tie. Lauseeseen kiteytyy monta merkitystä, mutta yksi tärkeimmistä on neuvoa käyttämään ohjelmistokehitykseen varattu budjetti järkevästi. Esimerkiksi Lähtölaukaus -tuotteemme on helppo ja nopea tapa tuotteesi ensimmäiseen versioon. Ketterän kehityksen periaattein saatamme tuotteesi nollapisteestä viidessä viikossa julkaisukelpoiseksi. Konspti noudattaa myös pitkälti Pareton -periaatetta - saavutat 80% hyödyistä 20% panoksella.

Oleellista onnistuneessa Lähtölaukaus-projektissa on tunnistaa tuotteesi tärkeimmät ominaisuudet ja priorisoimalla karsia kaikki “nice to have” ominaisuudet, joihin helposti tuhlaa täysin turhaan rajallisia resursseja. Mitä nopeammin saat palvelusi markkinoille keräämään palautetta, sitä suuremmalla varmuudella kohdistat jatkokehitykseen varattuja resursseja oikeasti tärkeimpiin ominaisuuksiin.

 

 

Yksityiskohtien hinkkaamiselle on paikkansa, mutta useimmiten sen aika on vasta paljon myöhemmin. Suosittelen miettimään, mitkä ovat aikasi tai rahasi vaihtoehtoiskustannuksia. Kysy itseltäsi: käytätkö resurssejasi merkittävän asian ratkaisemiseksi vai voisitko käyttää niitä järkevämmin?


Akseli Lehtonen
Akseli Lehtonen
Marketing planner at Kisko Labs

19.3.2019 15:10