Luuletko olevasi nopea?

Törmäsin viime viikolla John Maedan videoon, joka heijastelee hyvin pitkälti ajatuksiamme sovelluskehityksen ja digitaalisen bisneksen suunnasta, ja siinä erittäin oleellisesta asiasta – nimittäin nopeudesta.

Linkki videoon on artikkelin lopussa, mutta käyn läpi tässä pääkohdat:

  • Aiemmin oli huomattavasti vaikeampaa tehdä digitaalisia tuotteita. Tehdäksesi tuotteen, sinulla tuli olla tai sinun tuli ostaa osaamista koko tuotteen tarvitsemaan teknologiakirjoon. Infrastruktuurin puolella tarvitsit lisäksi fyysisiä palvelimia ja ylläpitäjät niille. Osaajia näihin oli vielä vaikeampaa löytää.
  • Vuonna 2017 käytössämme on laajasti valmiita tuotteita, komponentteja ja valmiita kirjastoja, joilla digitaalisia tuotteita voidaan tehdä viikossa, tai jopa yhdessä päivässä.
  • Näistä syistä nykyaikaiseen digitaalisten palvelujen kehitykseen kuuluu olennaisena osana nopeus. Nopeus ei ole enää kilpailuetu vaan uusi todellisuus joka saapuu ennen pitkää kaikille aloille.
  • Teknologiayritykset ja kasvuyritykset tietävät tämän, mutta vanhemmat ja suuremmat toimijat jotka lähtevät hitaammin mukaan digitalisaatioon eivät välttämättä ole vielä käsittäneet uutta tilannetta.
  • Vanhat organisaatiot ovat tottuneet hitaisiin tuotelanseerauksiin joissa puhutaan kvartaaleista ja vuosista. Vaatii merkittäviä muutoksia ymmärtää että uusilla tuotteilla ja työkaluilla muutosta voi luoda paljon paljon nopeammin.
  • Design-ajattelu sekä ketterä kehitys ovat tärkeitä työkaluja firmoille, jotta ne saavat kaikki hyödyt irti teknologian tuomasta nopeudesta.

Olemme itse huomanneet suunnan johon työkalut kehittyvät. Esimerkiksi verkkokauppaa tai palvelun sisältövetoista markkinointisivua ei järkevä toimittaja enää tarjoa asiakkailleen vaan ohjaa ja tarjoaa tukea käyttää valmiita työkaluja.

Löydät videon klikkaamalla linkkiä tai kuvaa ja skrollaamalla alas:

John Maeda - Design thinking


Antti Salonen
Antti Salonen
CEO of Kisko Labs

25.9.2017 14:10