Myy vähemmän kerralla

Miksi kukaan järjissään oleva toivoisi vähemmän kauppaa? Eikö vanha sanonta kuulu, että kauppa se on joka kannattaa? Me Kiskolla kuitenkin myymme mielummin viikon kuin vuoden. Olemme toistaiseksi myös järjissämme.

Miksi ihmeessä yritämme sitten myydä vähemmän?

Toki vuoden myyminen toisi meille heti isomman kaupan, mutta samalla se toisi myös ongelmia sekä meille että asiakkaille. Isommassa kaupassa riskit nimittäin kasvavat. Esimerkiksi isojen kokonaisuuksien hahmottaminen on meille, asiakkaillemme ja loppukäyttäjille haastavaa. Samalla maailma muuttuu jatkuvalla syötöllä ja pitkässä projektissa nämä muutokset ehtivät viedä alkuperäisen tavoitteen toisaalle.

Voisimme siis tähdätä aina isomman projektin myymiseen, mutta etenemme mielummin pienin askelin. Näiden askelten myötä annamme työntekijöidemme varmistaa asiakkaan kanssa sen, että yhteistyötä halutaan tehdä myös jatkossa.

Olemmeko menettäneet uskomme myyntiin? Emme tietenkään! Oikeanlaisella myynnillä voidaan korjata suurin osa ongelmista - niin kuin tässäkin: pienemmällä eräkoolla matalampi riski, lisää tehoja ja tuottoa kaikille osapuolille.


Antti Akonniemi
Antti Akonniemi
Founder & Evangelist of Kisko Labs

12.2.2021 10:47